IV ZJAZD DZPR

Awatar użytkownika
Iwan Lisendorff Stempel

ODZNACZENIA

Re: IV ZJAZD DZPR

Post autor: Iwan Lisendorff »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Jeżeli taki układ Towarzyszom odpowiada to myślę że mógłbym przejść do wcześniej poruszonej sprawy północnej granicy.
Awatar użytkownika
Eryk Hohland Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Eryk Hohland »

dobrze, mi wszystko pasuję. Czekamy jeszcze na odpowiedź osób wymienionych przez premiera, a w tym czasie możemy przejść do następnego podpunktu zjazdu czyli o północnej granicy naszego państwa. O temacie bliżej nam opowie towarzysz @Iwan Lisendorff. Także jeżeli już mówimy o tow. premierze chciałbym bardzo pogratulować towarzyszowi bycia następcą tronu Rusowskiego, gratuluje towarzyszu!!

Słychać z trybun oklaski i fanka z ZMS podaje premierowi kwiaty
Obrazek
Awatar użytkownika
Jakubin Kovalinov Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Jakubin Kovalinov »

Iwan Lisendorff pisze: ndz wrz 06, 2026 3:13 pm Jeżeli taki układ Towarzyszom odpowiada to myślę że mógłbym przejść do wcześniej poruszonej sprawy północnej granicy.
Bardzo dobrze podzielona strefa zarządu , osobiście mi bardzo odpowiada wkońcu wszystkie województwa będą pod zarządem
Sekretarz Generalny: Jakubin Kovalinov
Awatar użytkownika
Iwan Lisendorff Stempel

ODZNACZENIA

Wchodzi na mównicę trzymając mapę w jednej ręce i kwiaty w drugiej, po czym zawiesza mapę na statywie obok

Obrazek

Spójrzcie towarzysze na tą pomarańczową linię na górze, tą cienką. Na tej mapie umocnień granicznych sprzed paru dni, moi zaufani pracownicy Instytutu Kartografii, dodali linię proponującą korektę graniczną na naszej północnej granicy. Możecie pytać "dlaczego?", "po co?", "ekspansja?" albo inne myśli wynikające z niewiedzy. Cóż, w planach gospodarczych omawianych z Towarzyszem @Anton Talanov rozmawialiśmy o planach rozbudowy Silwergrodu - stolicy Województwa Kudowskiego, położonego niebezpiecznie blisko OBPP. Mając możliwość rozszerzenia na północ, ponieważ nie ma tam jeszcze żadnego tworu państwowego, pojawia się inne pytanie, "czy nie skorzystać?". Dlatego postuluję drodzy zgromadzeni aby przeprowadzić korektę graniczną na północnej granicy. Nie będziemy tworzyć tam nowych województw a terytoria wcielimy w te istniejące, głównie Kudowskie i Wieliczyńskie, dając im solidny bufor zmniejszając dotkliwość najazdów dzikich OBPP'owców z północy, opierając nową granicę na górach, wyżynach, rzekach oraz zdrowym rozsądku.

Co Towarzysze myślą?
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Osobiście uważam to za dobry pomysł . Nie tylko granicę będą wyglądać estetyczniej ale będziemy mogli zwiększyć bezpieczeństwo mieszkańców . Moim jedynym pytaniem , jest to by nie zwiększyć korekty do granicy ZKRR , mielibyśmy granicę z nowym państwem z którym mamy stosunki.
Awatar użytkownika
Iwan Lisendorff Stempel

ODZNACZENIA

Mogę to uwzględnić na końcowej mapie, zdecydowanie. Do tego jeszcze dodałbym jeszcze, bo tu nie zostało dodane a myślę że jeszcze by można, lekko przesunąć granicę na północ tam gdzie mamy złoża metali ziem rzadkich. Na pewno.
Awatar użytkownika
Eryk Hohland Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Eryk Hohland »

czy ktoś chciałby zabrać jeszcze głos w sprawie planu tow. Lisendorffa?
Obrazek
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

jak zamierzamy poprowadzić granice?
Awatar użytkownika
Iwan Lisendorff Stempel

ODZNACZENIA

To ogarnę
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

A , no dobrze. To możemy przejść chyba do następnego podpunktu zjazdu.
Awatar użytkownika
Iwan Lisendorff Stempel

ODZNACZENIA

Czy mamy następny punkt?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sala Obrad”