Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku
IV ZJAZD DZPR
- Iwan Lisendorff • Stempel
-
ODZNACZENIA
Re: IV ZJAZD DZPR
W sprawie tych agencji, centrów, instytutów itd, bardzo dziękuję Ci Towarzyszu. Potrzebowałem takiej listy i chciałem ją zrobić także dziękuję za wyręczenie. Przeanalizuję ją już po zjeździe, dodam poprawki, usunę błędy, ale pewnie wiele nie będzie po tym co widzę
-
ODZNACZENIA
Dobrze, czy jest coś jeszcze do omówienia? Ja od siebie mam dwie stosunkowo nowe rzeczy, ale dość krótkie. Kwestia północnych OBPP oraz planowanego do utworzenia przeze mnie Uniwersytetu Wielgrodzkiego.
- Eryk Hohland • Stempel
-
ODZNACZENIA
dobrze, a więc przejdziemy do ostatniego już (tak myślę) podpunktu Zjazdu DZPR a którym sam ja, przewodniczący NKL chce powiedzieć

- Eryk Hohland • Stempel
-
ODZNACZENIA
na tym zjeździe chciałbym omówić jeszcze temat statutu DZPR który nie został na nowo uchwalony od dekady Gierkowskiego, a utworzony podczas niewoli skarlandzkiej
Dlatego chciałbym ja, przewodniczący NKL oraz osoba odpowiedzialna za partie napisać nowy statut z bliższym uzgodnieniem z innymi wyższymi stopniami państwa oraz także niższymi ode mnie stopniami partii. Niestety na IV zjeździe nie damy rady zaprezentować jeszcze całego statutu DZPR z powodów ostatnich szlifów oraz głównie formatowania.
Dla ciekawskich zakładam podgląd

Dla ciekawskich zakładam podgląd

- Eryk Hohland • Stempel
-
ODZNACZENIA
mam nadzieje że wstępnie każdy się zgadza z tym by na zjeździe mimo to uchwalić statut a nie czekać na V zjazd. Niestety tak wyszło ze strony partii że nie udało się skończyć statutu do końca zjazdu
@Jakubin Kovalinov @Iwan Lisendorff @Anton Talanov @Felix Laurent, zapraszam was na mównice by wyrazić opinie a propos uchwały statutu
@Jakubin Kovalinov @Iwan Lisendorff @Anton Talanov @Felix Laurent, zapraszam was na mównice by wyrazić opinie a propos uchwały statutu

-
ODZNACZENIA
Jestem za wprowadzeniem, po korekcie kilku literówek
nie ma co rozwodzić się nad treścią. Każdy rozumie sens a my w partii jesteśmy i tak więc selektywny mechanizm dołączania przyda się.
Mimo to nie uważam że to ostatni punkt, bo jeszcze mówiłem o swoich dwóch. Korzystając że tu stoję już to o nich wspomnę i jeśli oczywiście nikt nie będzie chciał do nic więcej dodać, albo zaproponować jakichś swoich, to będziemy mogli zamykać zjazd.
Wyjmuje dokumenty
Kwestia północnych ziem OBPP. Nie będę się tutaj rozgadywał, ale powiem Wam tak, mieliśmy z Towarzyszem Kovalinovem plany wzięcia pod ochronę północnych ziem nad naszą północną granicą, po przyłączeniu bezpośrednio do DRLD pasa granicznego. Miało by to na celu ochronę tych ziem przed wejściem ich w posiadanie jakiejś nacji nie rozumiejącej naszej narracji i lore. Mielibyśmy też do dyspozycji działalność na tych ziemiach w przyszłości, być może powstanie tam jakieś państwo socjalistyczne, kto wie. Sprawa podobno jest bardzo prosta i ogólnie nie było by z tym problemu, a biorąc pod uwagę że zaraz będziemy już czwartą najaktywniejszą mikronacją, to myślę że nikt nie będzie miał problemu jeśli miało by te tereny naszą aktywność jeszcze zwiększać. No i no.
Druga sprawa - Uniwersytet Wielgrodzki. Tu sprawa jeszcze prostsza. Chciałem znać Waszą opinię o planowanym przeze mnie otwarciu Uniwersytetu w naszej stolicy, gdzie można by prezentować swoje poglądy, idee, manifestować swoje spojrzenie na świat i dywagować z innymi intelektualistami o sprawach mniej i bardziej ważnych. To tyle ode mnie na tym zjeździe, nie licząc odpowiedzi na Wasze stanowiska Towarzysze.
Mimo to nie uważam że to ostatni punkt, bo jeszcze mówiłem o swoich dwóch. Korzystając że tu stoję już to o nich wspomnę i jeśli oczywiście nikt nie będzie chciał do nic więcej dodać, albo zaproponować jakichś swoich, to będziemy mogli zamykać zjazd.
Wyjmuje dokumenty
Kwestia północnych ziem OBPP. Nie będę się tutaj rozgadywał, ale powiem Wam tak, mieliśmy z Towarzyszem Kovalinovem plany wzięcia pod ochronę północnych ziem nad naszą północną granicą, po przyłączeniu bezpośrednio do DRLD pasa granicznego. Miało by to na celu ochronę tych ziem przed wejściem ich w posiadanie jakiejś nacji nie rozumiejącej naszej narracji i lore. Mielibyśmy też do dyspozycji działalność na tych ziemiach w przyszłości, być może powstanie tam jakieś państwo socjalistyczne, kto wie. Sprawa podobno jest bardzo prosta i ogólnie nie było by z tym problemu, a biorąc pod uwagę że zaraz będziemy już czwartą najaktywniejszą mikronacją, to myślę że nikt nie będzie miał problemu jeśli miało by te tereny naszą aktywność jeszcze zwiększać. No i no.
Druga sprawa - Uniwersytet Wielgrodzki. Tu sprawa jeszcze prostsza. Chciałem znać Waszą opinię o planowanym przeze mnie otwarciu Uniwersytetu w naszej stolicy, gdzie można by prezentować swoje poglądy, idee, manifestować swoje spojrzenie na świat i dywagować z innymi intelektualistami o sprawach mniej i bardziej ważnych. To tyle ode mnie na tym zjeździe, nie licząc odpowiedzi na Wasze stanowiska Towarzysze.
- Anton Talanov • Stempel
-
ODZNACZENIA
Ja nic nie mam co do uchwały.Eryk Hohland pisze: śr wrz 09, 2026 2:18 pm mam nadzieje że wstępnie każdy się zgadza z tym by na zjeździe mimo to uchwalić statut a nie czekać na V zjazd. Niestety tak wyszło ze strony partii że nie udało się skończyć statutu do końca zjazdu![]()
- Jakubin Kovalinov • Stempel
-
ODZNACZENIA
Też , wygląda sensownie i jak na wersję do obrad jest dobra 
Sekretarz Generalny: Jakubin Kovalinov
- Eryk Hohland • Stempel
-
ODZNACZENIA
Dobrze towarzysze, więc w dniu dzisiejszym czyli 10 dniu posiedzenia uchwalam Statut DZPR jako aktywy, oraz oficjalnie zatwierdzony przez władze wyższe na tym zjeździe!!
Oklaski
Oklaski

- Eryk Hohland • Stempel
-
ODZNACZENIA
Dobrze towarzysze, czy któryś z was ma jeszcze jakiś temat do omówienia na zjeździe?

-
ODZNACZENIA