II Zjazd Rady Lewantii
- Iwan Paliwow
II Zjazd Rady Lewantii
W tym temacie odbędzie się drugi zjazd Rady Lewantii w sprawie utworzenia nowego państwa na kontynencie i jego uznania.
- Ludwik Dalkowski
Re: II Zjazd Rady Lewantii
Dzień dobry, witam serdecznie gospodarzy z Dracji i przedstawicieli wszystkich państw członkowskich Rady Lewantii oraz gości biorących udział.
Ja Ludwik Dalkowski jako Sekretarz Spraw Zagranicznych będę reprezentował Królestwo Turedenu.
Ja Ludwik Dalkowski jako Sekretarz Spraw Zagranicznych będę reprezentował Królestwo Turedenu.
- Iwan Paliwow
Serdecznie witamy 
- Jakubin Kovalinov
Sekretarz Generalny przyjechał do budynku rady Lewantii , serdecznie przywitał MSZ Turedenu, zjedli wspólnie uroczystą kolację wraz z Premierem, po uroczystości Jakubin Kovalinov zaproponował Ludwikowi Dalkiwskiemu nocleg w 5-gwiazkowym hotelu nad Srebrzanką, tam przenocuje rano zje śniadanie a koło godziny 9 podjedzie pod niego prywatna limuzyna która zabierze go prosto do budynku obrad.Ludwik Dalkowski pisze: ndz sie 02, 2026 6:28 pm Dzień dobry, witam serdecznie gospodarzy z Dracji i przedstawicieli wszystkich państw członkowskich Rady Lewantii oraz gości biorących udział.
Serdecznie witam wszystkich już zgromadzonych , obrady rozpoczniemy jutro zgodnie z wyznaczonym planem
Sekretarz Generalny: Jakubin Kovalinov
Sułtanka Yasmin przybyła wraz z strażą sułtańską do budynku. Pojawiła się przed czasem. Oczekuje rozpoczęcia obrad.

- Iwan Paliwow
Witamy serdecznie Waszą Królewską Mość. Jako że wszyscy którzy zapowiedzieli swoją obecność na zebraniu już się zjawili, uroczyście rozpoczynam obrady Drugiego Zjazdu Rady Lewantii.
Ze spraw jakie są w najbliższych dniach do omówienia mamy:
- lokacja nowego państwa na Lewantii, czyli Sułtanatu Dawlat al-Qamar, jak już usłyszeliśmy na forów Królestwa Turedenu,
- miejsce lokacji,
- kwestia dołączenia Sułtanatu do Traktatu Lewantiańskiego.
- inne zagadnienia poruszone przez osoby obradujące.
Myślę też, że poza tymi tematami mieszkańcy kontynentu chcieli by się dowiedzieć czegoś o planach nowej nacji, jej początkowych celów, a także forum.
- lokacja nowego państwa na Lewantii, czyli Sułtanatu Dawlat al-Qamar, jak już usłyszeliśmy na forów Królestwa Turedenu,
- miejsce lokacji,
Myślę też, że poza tymi tematami mieszkańcy kontynentu chcieli by się dowiedzieć czegoś o planach nowej nacji, jej początkowych celów, a także forum.
- Jakubin Kovalinov
Do spraw dodałbym :Iwan Paliwow pisze: pn sie 03, 2026 9:54 am Witamy serdecznie Waszą Królewską Mość. Jako że wszyscy którzy zapowiedzieli swoją obecność na zebraniu już się zjawili, uroczyście rozpoczynam obrady Drugiego Zjazdu Rady Lewantii.
- miejsce lokacji,
- Ustalenie flagi kontynentu/Rady tak jak ma to np. UE w realu.
- mapa kontynentu
Z tych mniej ważnych spraw
- Jakubin Kovalinov
Cóż sądzę że możemy oficjalnie zacząć , i rozpaczać od pierwszej sprawy aianowicie położenie nowego państwa na Lewantii . Przed tym zanim będziemy rozmawiać i mówić swoje opinie to czy ktoś z zgromadzonych ma granicę jakie nowe państwo chce uzyskać ? @Yasmin
Szanowni Członkowie II Zjazdu Rady Lewantii,
Z wielkim szacunkiem i radością witam wszystkich zgromadzonych na tym ważnym spotkaniu. Szczególne powitanie kieruję do Sekretarza Jakubina Kovalinova oraz Ministra Iwana Paliwowa z Drackiej Republiki Ludowo-Demokratycznej, a także do Sekretarza Ludwika Dalkowskiego z Królestwa Turedenu. Dziękuję serdecznie za zaproszenie do udziału w tym prestiżowym zgromadzeniu.
Pragnę przekazać najserdeczniejsze życzenia od całego narodu muzułmańskiego dla całej Lewantii - niech nasza współpraca i wzajemne wsparcie przyniosą pokój, rozwój i dobrobyt dla wszystkich naszych narodów.
Pozwolę sobie przedstawić mój kraj, który z dumą ubiega się o dołączenie jako członek Rady Lewantii oraz o swoje miejsce na mapie kontynentu. Poniżej znajdą Państwo mapę naszego kraju, jego flagę, godło oraz link do forum.

Z wielkim szacunkiem i radością witam wszystkich zgromadzonych na tym ważnym spotkaniu. Szczególne powitanie kieruję do Sekretarza Jakubina Kovalinova oraz Ministra Iwana Paliwowa z Drackiej Republiki Ludowo-Demokratycznej, a także do Sekretarza Ludwika Dalkowskiego z Królestwa Turedenu. Dziękuję serdecznie za zaproszenie do udziału w tym prestiżowym zgromadzeniu.
Pragnę przekazać najserdeczniejsze życzenia od całego narodu muzułmańskiego dla całej Lewantii - niech nasza współpraca i wzajemne wsparcie przyniosą pokój, rozwój i dobrobyt dla wszystkich naszych narodów.
Pozwolę sobie przedstawić mój kraj, który z dumą ubiega się o dołączenie jako członek Rady Lewantii oraz o swoje miejsce na mapie kontynentu. Poniżej znajdą Państwo mapę naszego kraju, jego flagę, godło oraz link do forum.