Apelacja Alejandra Navarry do rządzących Dracji

Awatar użytkownika
Alejandro Navarro

Apelacja Alejandra Navarry do rządzących Dracji

Post autor: Alejandro Navarro »

Szanowni Przedstawiciele Władz Dracji,

Nazywam się Alejandro Navarro. Nie jestem ministrem, posłem ani osobą piastującą wysokie stanowisko. Jestem zwykłym obywatelem i studentem, który wierzy, że każdy ma prawo zabrać głos w sprawach ważnych dla przyszłości naszego kraju.

Zwracam się do Państwa z apelem o podjęcie zdecydowanych działań na rzecz rozwoju edukacji na ziemiach Ijużu, w szczególności poprzez budowę nowych szkół oraz organizację powszechnych programów nauczania dla dzieci, młodzieży i dorosłych.

Podczas rozmów z mieszkańcami różnych regionów Ijużu zauważyłem problem, którego nie można dłużej ignorować. Wciąż istnieje wiele osób, które nie potrafią czytać ani pisać, a część obywateli nie zna w wystarczającym stopniu języka drackiego. To nie jest ich wina ani powód do wstydu. To wyzwanie, któremu jako państwo powinniśmy wspólnie sprostać.

Bez edukacji trudno mówić o równych szansach. Człowiek, który nie potrafi przeczytać urzędowego pisma, zrozumieć instrukcji czy napisać prostego podania, każdego dnia napotyka bariery, których można uniknąć poprzez dostęp do nauki.

Dlatego apeluję o budowę nowych szkół tam, gdzie są one najbardziej potrzebne, o tworzenie kursów nauki języka drackiego dla dorosłych oraz o programy walki z analfabetyzmem. Edukacja nie powinna być przywilejem mieszkańców największych miast, powinna być prawem każdego obywatela, niezależnie od miejsca zamieszkania i wieku.

Obrazek
Awatar użytkownika
Iwan Paliwow

Re: Apelacja Alejandra Navarry do rządzących Dracji

Post autor: Iwan Paliwow »

Tak, poprawa poziomu edukacji naszego terytorium została już zapowiedziana. To jeden z najważniejszych celów drackiej polityki zamorskiej. Będzie to zadanie jednak dość trudne, jako że plemiona lewantiańskie często nie ufają drackim uczonym, ale wszystko da się jakoś rozwiązać.
Awatar użytkownika
Alejandro Navarro

Post autor: Alejandro Navarro »

Dajcie mi się tym zająć, powiedzcie mi czego od nich chcecie a ja to zrobię
Awatar użytkownika
Jakubin Kovalinov

Post autor: Jakubin Kovalinov »

Bardzo cieszy mnie entuzjazm towarzysza :D , można byłoby zacząć od rozwoju edukacji w dystryktach.
Sekretarz Generalny: Jakubin Kovalinov
ODPOWIEDZ

Wróć do „Terytorium Ijużu Zachodniego”